Білоруська опозиція заявила, що підготувала новий сценарій протестів — будуть намагатися дезорієнтувати силовиків

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Білоруська опозиція заявила, що підготувала новий сценарій протестів — будуть намагатися дезорієнтувати силовиків

Nataliya Fedosenko / Contributor

Білоруська опозиція оголосила про новий сценарій протестів, мета якого — дезорієнтувати силовиків. Про це йдеться в повідомленні опозиції в Telegram.

«Обʼєднаними силами ми підготували новий сценарій. Ця тактика розрахована на виснаження й дезорієнтацію силовиків. А також нам важливо берегти людей», — йдеться в повідомленні.

Наступна акція протесту запланована на суботу, 27 березня, на 14:00. Білорусів закликають одягатися комфортно і зручно, а також бути готовими багато пересуватися.

«Ми закликаємо колишніх силовиків, офіцерів і військових пенсіонерів допомогти в охороні правопорядку та не допустити провокацій, а також захистити беззбройних людей у разі застосування агресії», — додали опозиціонери.

У лютому лідерка опозиції Світлана Тихановська визнала, що протестувальники «втратили вулиці» в Білорусі, але сподівалась, що весною акції поновляться. За її словами, поки завершується робота над створенням структур для «завтрашньої боротьби». Опозиція намагається пов’язати між собою різні об’єднання на рівні лікарів, студентів, вчителів, колишніх силовиків та інших.

  • З початку серпня 2020 року громадяни Білорусі протестують проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Активні протести тривали з 9 до 11 серпня, коли силовики затримали найбільше людей. Багато з них були побиті й отримали покарання за рішеннями судів. Понад 400 людей вже засуджені. 290 осіб у Білорусі визнані політичними вʼязнями.