Тихановська визнала, що протестувальники «втратили вулиці» у Білорусі. Але сподівається, що весною акції відновляться

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська визнала, що протестувальники у країні «втратили вулиці» і не можуть протистояти режиму.

Про це пише TUT.by.

«Я повинна визнати, що ми втратили вулиці, у нас немає можливості боротися з насильством режиму проти протестувальників — у них є зброя, у них є сила, тому так, наразі здається, що ми програли», — пояснила вона.

Водночас Тихановська сподівається, що весною акції протесту відновляться. За її словами, поки завершується робота над створенням структур для «завтрашньої боротьби». Опозиція намагається пов’язати між собою різні об’єднання на рівні лікарів, студентів, вчителів, колишніх силовиків та інших.

«Наша стратегія полягає в тому, щоб краще організуватися, піддавати режим постійному тиску — до тих пір, доки люди не будуть готові вийти на вулиці знову, можливо, навесні», — підкреслила Тихановська.

  • Протести в Білорусі проти Лукашенка тривають від серпня 2020 року. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі таємну «інавгурацію».
  • 11 серпня 2020 року — за два дні після президентських виборів — Світлана Тихановська разом із дітьми виїхала до Литви. Згодом вона пояснила, що про це її попросили представники влади — «або вʼязниця, або діти». Її чоловік Сергій досі перебуває в СІЗО.
  • Тепер Тихановська зустрічається з лідерами ЄС, розповідає про ситуацію в Білорусі та закликає ввести санкції проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та його оточення.