АРМА оголосило конкурс на управителя для «труби Медведчука». «Нафтогаз» готовий взяти участь

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
АРМА оголосило конкурс на управителя для «труби Медведчука». «Нафтогаз» готовий взяти участь

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило про початок конкурсу на управителя для арештованої частини нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок», який належить компанії «ПрикарпатЗахідтранс». Її повʼязують із нардепом Віктором Медведчуком.

Про конкурс повідомили у пресслужбі уряду.

АРМА пропонує українським компаніям позмагатися за право управляти об’єктами нерухомого майна, будівлями та спорудами, технологічними об’єктами та лінійними ділянками, що безпосередньо задіяні у забезпеченні діяльності нафтопроводу. Він, зазначають, пролягає територією Закарпатської, Львівської, Рівненської та Житомирської областей.

Документи на участь у конкурсі прийматимуть ще два тижні — до 9 квітня включно.

«Оскільки йдеться про стратегічно важливий об’єкт, до учасників конкурсу пред’явлено додаткові вимоги — наявність ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування нафти і нафтопродуктів магістральним трубопроводом на території України, а також не менше 5 років досвіду відповідної діяльності», — повідомили в АРМА.

Глава компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв заявив в ефірі «5 каналу» про готовність розпочати експлуатацію ділянки нафтопродуктопроводу. Він зазначив, що компанія чекає рішення АРМА про подальше використання нафтопроводу, та готова забезпечити «прозору та ефективну експлуатацію».