Розкол у «Голосі»: низці депутатів заблокували доступ до партійної електронної пошти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Розкол у «Голосі»: низці депутатів заблокували доступ до партійної електронної пошти

GolosZmin

Депутатам партії «Голос», які є опозиційними до керівництва своєї політсили, обмежили можливість спілкуватися з регіональними осередками партії, а також заблокували їхні «партійні» адреси електронної пошти.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

Джерела в партії розповіли, що це сталося після того, як Київська міська рада вирішила передати Меморіальному центру Голокосту «Бабин Яр» ділянку землі в оренду. Депутати «Голосу» в Київраді цьому опиралися, на них тиснуло керівництво партії, депутати «Голосу» в парламенті встали на їхній захист.

Після цього депутати надіслали лист із заявою в регіональні осередки, але виявилося, що їхні «партійні» імейли заблокували. Зазначається, що нардеп Ольга Стефанішина спробувала пояснити їхню позицію в регіональному чаті, але її звідти виключили і повідомили, що далі комунікувати з регіонами вона може тільки за погодженням з менеджерами. У підсумку з регіонального чату виключили всіх «опозиціонерів» і їхніх помічників.

  • 23 березня в «Голосі» заявили, що винесли попередження шістьом нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано з голосуванням у парламенті за те, щоб направити до Конституційного суду для аналізу законопроєкт про процедуру призначення очільників НАБУ та Державного бюро розслідувань. 16 березня за рішення про направлення в КСУ проголосували 267 нардепів, серед яких і представники «Голосу».
  • Серед тих, кому у партії винесли попередження, і нардеп Ярослав Юрчишин. Він заявив, що політсила «зробила останнє китайське попередження, якщо ми не будемо голосувати так, як вимагає партія». На його думку, вирішити конфлікт у партії можна лише зібравшись разом і обговоривши ситуацію.
  • Після цього нардеп «Голосу» Олександра Устінова заявила, що партія її також попередила про можливе виключення з політсили після голосування у Верховній Раді.