У «Голосі» вперше відреагували на заяви про виключення декого з нардепів. Там закликали не порушувати «партійну дисципліну»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У партії «Голос» вперше відреагували на заяви деяких своїх нардепів про те, що їх планують виключити з політичної сили за неправильне голосування.

Про це повідомляється у Facebook партії.

«Нещодавня ситуація у фракції Верховної Ради — прецедент порушення партійної і фракційної дисципліни. Питання погодження конституційної процедури щодо питань повноважень Президента України є фундаментальним питанням політики і не може залишатися без уваги. Політична рада не могла не відреагувати на ситуацію, що склалася в залі ВРУ 16 березня 2021 року і засудила спільне голосування частини фракції «Голосу» у Верховній Раді разом з представниками більшості від «Слуг Народу» та олігархічних груп», — повідомили у політичній силі.

Там також зазначили, що доручили контрольно-ревізійній комісії партії надати оцінку відповідним діям нардепів. Але заперечили, що їх вирішили виключити з партії.

«Ми звертаємося до кожного партійця та прихильника партії та запевняємо: ми вірні нашим принципам та цінностям, з якими прийшли в політику. Ми сподіваємось, що керівництво і депутати фракції у Верховній Раді зроблять висновки з цього інциденту та в подальшому залишатимуться вірними партійній ідеології та фракційній дисципліні», — пояснили у «Голосі».

  • Напередодні в «Голосі» заявили, що винесли попередження шістьом нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано з голосуванням у парламенті за те, щоб направити до Конституційного суду для аналізу законопроєкт про процедуру призначення очільників НАБУ та Державного бюро розслідувань. 16 березня за рішення про направлення в КСУ проголосували 267 нардепів, серед яких і представники «Голосу».
  • Серед тих, кому у партії винесли попередження, і нардеп Ярослав Юрчишин. Він заявив, що політсила «зробила останнє китайське попередження, якщо ми не будемо голосувати так, як вимагає партія». На його думку, вирішити конфлікт у партії можна лише зібравшись разом і обговоривши ситуацію.
  • Після цього нардеп «Голосу» Олександра Устінова заявила, що партія її також попередила про можливе виключення з політсили після голосування у Верховній Раді.