МОЗ назвав нову причину смерті вакцинованої військовослужбовиці — гостра серцево-судинна недостатність

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МОЗ назвав нову причину смерті вакцинованої військовослужбовиці — гостра серцево-судинна недостатність

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Розтин померлої військовослужбовиці, яка 21 березня отримала щеплення від коронавірусу, показав, що причиною її смерті стала гостра серцево-судинна недостатність.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоровʼя у Facebook.

«Причина смерті військовослужбовиці, яка померла у вівторок в Одеській області, — гостра серцево-судинна недостатність. У неї також встановлено атеросклеротичний кардіосклероз. Про це Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) повідомили одеські лікарі, які робили розтин померлої», — йдеться у повідомленні.

Там додали, що результати розтину розглянуть на засіданні регіональної групи оперативного реагування на несприятливі події після імунізації (НППІ) в рамках розслідування, як того вимагають протоколи МОЗ.

  • У вівторок, 23 березня, в Одеській області померла жінка-військовослужбовець, яка нещодавно вакцинувалась від коронавірусу. Військово-медичний клінічний центр Південного регіону заявив, що смерть сталася внаслідок гострого порушення кровообігу.
  • 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield від AstraZeneca. Вона входила до пріоритетних груп вакцинації, адже найближчим часом мала бути залучена до сил, які беруть участь у військових діях на Донбасі.