В Одеській області померла військовослужбовиця, яка нещодавно вакцинувалась

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Одеській області померла військовослужбовиця, яка нещодавно вакцинувалась

Командування Медичних сил Збройних Сил України

У вівторок, 23 березня, в Одеській області померла жінка-військовослужбовець, яка нещодавно вакцинувалась від коронавірусу. Проте чи було це причиною смерті — наразі невідомо. Вона також мала супутню хворобу — гіпертонію.

Про це Командування Медичних сил Збройних сил України повідомило у Facebook.

Жінка знепритомніла поза межами військової частини, не у службовий час. Їй одразу викликали швидку й намагались реанімувати. Але це не допомогло, і жінка померла.

Командування повідомляє, що два дні тому, 21 березня, вона отримала щеплення від коронавірусу, адже незабаром мала їхати в зону ООС. Станом на ранок 23 березня на стан здоровʼя вона не скаржилась. Відомо, що жінка страждала на гіпертонічну хворобу.

Судово-медичну експертизу призначили на 24 березня. Про її результати повідомлять додатково.

Останні дані від Міністерства охорони здоровʼя щодо вакцинації були 22 березня. Тоді повідомляли, що з початку кампанії щеплення однією дозою зробили 121 928 людям.

У Міністерстві охорони здоров’я заявляли, що побічні ефекти після щеплення від коронавірусу, яке зараз в Україні роблять вакциною Covishield, виявляють лише в 0,8% випадків. Тяжких випадків, як стверджують у відомстві, взагалі не зафіксували. Зазначимо, раніше в МОЗ оприлюднили перелік можливих реакцій на вакцину Covishield: почервоніння, біль, набряк у місці інʼєкції, лихоманка, нудота та інші. Водночас у відомстві наголосили, що побічні ефекти є нормальним явищем і минають за декілька днів після щеплення.

  • Із 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield). Наступного дня, 25 лютого, почали вакцинувати військових. 1 березня запрацював сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити й через додаток «Дія». Президент наголошував, що лише після другої дози створюється повний захист від коронавірусу.