Київ — у трійці лідерів за динамікою зростання кількості хворих на коронавірус. Міністру Степанову доручили пришвидшити вакцинацію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Київ — у трійці лідерів за динамікою зростання кількості хворих на коронавірус. Міністру Степанову доручили пришвидшити вакцинацію

health.mil

Найбільшу динаміку зростання кількості хворих на коронавірус спостерігають у Києві, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента за результатами селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19 під головуванням президента Володимира Зеленського.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, загалом активних хворих в країні станом на 22 березня — понад 263 тисячі.

«Із 63 тисяч ліжок із підведеним киснем заповнені 39 тисяч. Ліжок інтенсивної терапії зайнято 2 652 із 4 909», — додав він.

Також Шмигаль доручив міністру охорони здоровʼя Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, завдяки чому українці, які записались на щеплення через портал «Дія», зможуть якнайшвидше отримати вакцину.

Також уряд працює над отриманням обіцяних вакцин від COVID-19. Наразі домовленості є не лише в межах програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac, Pfizer.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що в українській армії вже вакциновано понад 13 тисяч осіб.

  • 23 лютого в Україні зареєстрували вакцину від коронавірусу, яку розробили Pfizer та BioNTech. Першу партію вакцини Україна отримає вже в квітні, розповіли в Центрі громадського здоровʼя.
  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Covishield від Oxford-AstraZeneca. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити і через додаток «Дія».
  • Багато українців стають «жертвами» заяв політиків і різних теорій змов проти вакцинації, відмовляючись записуватися на щеплення. Препарат Covishield, яким зараз вакцинують українців, ідентичний препарату AstraZeneca, у чому запевняє і посол Великої Британії. Ефективність Covishield — 70,4%. Серйозних побічних ефектів вакцина не показала. Її використовують в Індії, Британії, ПАР, США та деяких інших країнах.
  • Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікують ще 1,5 мільйона доз цієї самої компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. За програмою COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.