Учені виявили в Україні мутований «британський» штам коронавірусу. Він ще більш заразний та небезпечний

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Українські вчені виявили, що зростання кількості заражених коронавірусом у країні пов’язане з поширенням мутованого «британського» штаму коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні Інституту молекулярної біології та генетики у Facebook.

«Провівши секвенування 17 зразків, відібраних у хворих з Івано-Франківська, та двох — з Києва, науковці ІМБГ виявили у всіх зразках нові мутації «британського» штаму коронавірусу», — зазначили там.

Цей мутований штам відрізняється тим, що є більш заразним та спричиняє важчі наслідки для організму. Зразки для дослідження були взяті в Івано-Франківській області, коли там почався спалах хвороби.

«Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку, і якими українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами «британця», — підкреслив директор ІМБГ, академік Михайло Тукало.

  • В Україні на початку березня вже офіційно підтвердили два випадки так званого британського штаму коронавірусу, який вважається більш заразним, ніж його попередня версія.
  • Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в Україні почалася третя хвиля пандемії. Вона характеризується розповсюдженням небезпечніших штамів вірусу. Він зазначив, що новий штам, крім органів дихання, вражає нирки, печінку і центральну нервову систему.