«Лікарі давали позитивні прогнози». В. о. мера Харкова Терехов каже, що Кернес готував його своїм наступником

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Лікарі давали позитивні прогнози». В. о. мера Харкова Терехов каже, що Кернес готував його своїм наступником

Сергій Моргунов / «Бабель»

Виконувач обов’язків мера Харкова Ігор Терехов заявив, що покійний мер Геннадій Кернес готував його своїм наступником на цій посаді.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

Терехов розповів, що багато спілкувався з Кернесом про розвиток міста та низку проєктів, зокрема про міський зоопарк.

Що стосується виборів і того, що з міськради Харкова спочатку не надіслали до Верховної Ради усіх необхідних документів, Терехов зазначив, що в законі цього не прописано.

«Ось був закон, хоч хтось сказав ухвалити рішення про припинення повноважень Харківського міського голови? Ну, хто нам сказав «ухваліть рішення»? Якби треба, то ухвалили б. Рішення — це ж формальність. Але де в законі це прописано?! Там написано, що секретар міськради протягом 15 днів зобовʼязаний проінформувати парламент про те, що трапилося, і попросити призначити дострокові вибори. Тридцять першого грудня я відправив все, що прописано за законом. Подивилися [у парламенті] вже після новорічних свят, надіслали лист — дайте рішення сесії, а де це написано в законі?! Що я можу зробити?» — пояснив він.

Також Терехов зазначив, що у Харкові всі чекали на повернення Кернеса. Він пояснив, що лікарі давали позитивні прогнози.

«Ми чекали його 29 грудня, на цей день замовили літак, щоб він прилетів. Лікарі давали позитивні прогнози, я з ним розмовляв телефоном, обговорювали ситуацію щодо депутатів і секретаря міськради. У нього все було нормально, він мислив як завжди. А потім помер», — розповів в. о. мера Харкова.

  • Колишній мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня в німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.
  • 17 березня комітет Ради підтримав постанову про призначення виборів мера Харкова на осінь. Терехов після смерті Кернеса взяв у команду його людей і почав негласну виборчу кампанію. Головний опонент Терехова на майбутніх виборах — Михайло Добкін.