Терехов чекає запиту від Ради на документи для призначення виборів у Харкові

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Секретар Харківської міськради, виконувач обовʼязків міського голови Ігор Терехов, заявив, що чекає запит від Верховної Ради на необхідні документи для призначення повторних виборів у Харкові.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Чекаю отримання від Верховної Ради необхідної інформації з цього приводу, тому що до мене нічого не надходило. Після письмового запиту документи одразу будуть спрямовані [...]. Діючи згідно із законом, я ще 31 грудня 2020 року подав звернення до парламенту із проханням призначити вибори мера Харкова», — сказав він.

Журналістам Терехов пояснив, що дізнався зі ЗМІ інформацію про відсутність документів, а саме нестачу свідоцтва про смерть Геннадія Кернеса і рішення сесії міськради про прийняття цього факту до відома.

«На черговій сесії ми приймемо до уваги факт смерті Кернеса», — запевнив Терехов.

  • 2 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера через смерть Геннадія Кернеса, який займав цю посаду. Він зазначив, що зробив усе «за законом».
  • 27 січня профільний комітет Верховної Ради повідомив, що не можна призначити вибори через відсутність копії свідоцтва про смерть Кернеса і брак рішення ради про прийняття факту смерті мера.