Посольство США: Розмова Байдена з Зеленським обовʼязково відбудеться. І без жодних умов

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Посольство США: Розмова Байдена з Зеленським обовʼязково відбудеться. І без жодних умов

Pool / Pool

У посольстві Сполучених штатів Америки переконані, що телефонна розмова президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського обов’язково відбудеться — й без жодних передумов.

Про це речник посольства США в Україні Деніел Лангенкемп заявив у коментарі РБК та «Європейській правді».

«Цей дзвінок відбудеться. Ми переконані в цьому», — кілька разів наголосив він і додав, що Байден є «відданим другом України».

Коментуючи запитання про можливі умови телефонної розмови президентів, речник посольства наголосив, що з боку США таких умов немає.

«Україна для нас — партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський у останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу», — зазначив Лангенкемп.

Також речник дав зрозуміти, що причиною затримки є те, що «президент Байден зараз дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських викликах, включно з пандемією».

Нагадаємо, що Байден, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, закликав світ підтримати Україну в протистоянні з Росією. Також у першій телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним Байден говорив про рішучу підтримку суверенітету України.

Напередодні президентських виборів Байден заявляв наступне: «Як президент я поясню Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України. Адміністрація Байдена — Гарріс гарантує, що Україна отримає необхідну економічну та військову підтримку, зокрема летальну зброю. Водночас закликаю Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху».