Міністр Ткаченко розкритикував рішення Кличка про локдаун. У ФК «Шахтар» теж обурені

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав «спірним» рішення влади Києва ввести посилений карантин для культурної і креативної індустрії. Про це він написав у Telegram.

Він вважає, що столична мерія, ухвалюючи це рішення, повинна запропонувати компенсацію культурі за отримані збитки. А Мінкульт готовий поділитися досвідом з КМДА і підказати, як впровадити механізм компенсацій.

«Саме культура та креативний бізнес сумлінно дотримувались і дотримуються вимог санепідемобмежень та зазнали найбільших економічних збитків через пандемію.

Приймаючи подібне, потрібно зважати на наслідки і запропонувати компенсацію за збитки для культури […] Пане мере, бо чому у цих умовах залишається працювати громадський транспорт — не може бути просто риторичним питанням, погодьтесь. Покажіть свою небайдужість до культурно-креативної сфери», — заявив Ткаченко.

Обурені рішенням київської влади і у керівництві футбольної команди «Шахтар» через заборону проведення з глядачами матчу 1/8 фіналу Ліги Європи «Шахтар» — «Рома», який відбудеться 18 березня.

Гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін звернувся у Facebook до мерії, запитуючи, чому рішення ухвалили фактично за добу до початку матчу, коли «тисячі глядачів знаходилися в поїздах і автобусах і рухалися у напрямку Києва», а не попередили заздалегідь.

«ФК «Шахтар» і вболівальники клубу по всій Україні уважно чекають відповідей відповідальних осіб, які допустили подібне рішення. Однак є тверда впевненість, що питання так і залишаться без відповідей. Зі свого боку хочу відзначити, що вболівальники клубу отримають повне повернення витрачених на покупку квитків коштів», — наголосив Палкін.

  • 18 березня мер Києва Віталій Кличко заявив про запровадження у столиці з 20 березня тритижневого посиленого карантину. Не працюватимуть ТРЦ та заклади культури; кафе та бари — зможуть лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.
  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка характеризується розповсюдженням небезпечніших штамів. Пік пандемії очікується наприкінці квітня. А 16 березня міністр також назвав умову введення локдауну в Україні — якщо більш як половина областей перейде у «червону» зону.
  • 17 березня в Україні оновили карантинні зони. Майже всі регіони стали «помаранчевими». У «червоній» зоні залишаються Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.