Суд виправдав Пашинського у справі про поранення жителя Київської області

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд виправдав Пашинського у справі про поранення жителя Київської області

Гонтар Володимир / УНИАН

Васильківський міськрайонний суд Київської області виправдав колишнього депутата Верховної Ради Сергія Пашинського у справі про поранення жителя Васильківського району Вʼячеслава Хімікуса у грудні 2016 року.

Про це повідомляють «Ґрати».

Пашинського виправдали за ч. 1 ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень). Суд дійшов висновку, що обвинувачення не довело вину Пашинського.

«Процесуальний прокурор у цій справі Рябошапка навмисне кваліфікував цей інцидент за статтею 121, знаючи, що там немає складу злочину. Він це зробив виключно з однією метою: щоб показати свою псевдоборьбу з корупцією і щоб засадити мене в СІЗО. Тому що санкція за цією статтею передбачає тюремне увʼязнення. Суд розклав це все на атоми і молекули. Я повністю виправданий. Але, на жаль, це тільки перший крок в очищенні мого імені від тієї брехні, яка була інспірована РФ і її агентурою тут», — прокоментував рішення суду Пашинський.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався конфлікт між на той час нардепом Сергієм Пашинським і місцевим мешканцем Вʼячеславом Хімікусом. Останній внаслідок інциденту отримав кульове поранення ноги.

Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано.

У жовтні 2019 року Пашинському повідомили про підозру в заподіянні тілесних ушкоджень. Пізніше тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що Пашинський може стати фігурантом ще трьох кримінальних проваджень. У грудні того ж року Київський апеляційний суд відпустив Пашинського під цілодобовий домашній арешт.

  • 9 березня стало відомо, що Хімікус відкликав свій позов проти Пашинського, повідомивши, що отримав від того компенсацію.