Справа Пашинського: потерпілий відкликав позов до ексдепутата

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа Пашинського: потерпілий відкликав позов до ексдепутата

Facebook / Сергій Пашинський

Житель Київської області Вʼячеслав Хімікус відкликав свій позов у справі щодо колишнього нардепа Сергія Пашинського, якого підозрюють у завдаванні Хімікусу тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомила адвокатка Хімікуса Марина Паринова у Facebook.

За її словами, Хімікус повідомив суд про виплачену йому компенсацію, а також про те, що пробачив Пашинського.

«Тепер вирок залежить лише від аргументованості сторони обвинувачення та позиції суду. Надалі розгляд кримінальної справи щодо Пашинського триватиме, але без участі потерпілого», — уточнила Паринова.

«Ґрати» повідомляють, Хімікус не назвав суму компенсації, проте повідомив, що вона менша за 1,5 млн грн, які він вимагав у позові. Хто і як передав гроші — Хімікус теж не уточнив. Він зазначив тільки, що особисто з Пашинським не зустрічався.

Справу екснардепа продовжують розглядати у суді — 9 березня допитали свідків, у тому числі дружину Хімікуса і дружину Пашинського.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався конфлікт між на той час нардепом Сергієм Пашинським і місцевим мешканцем Вʼячеславом Хімікусом. Останній внаслідок інциденту отримав кульове поранення ноги.

Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано.

У жовтні 2019 року Пашинському повідомили про підозру в заподіянні тілесних ушкоджень. Пізніше тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що Пашинський може стати фігурантом ще трьох кримінальних проваджень. У грудні того ж року Київський апеляційний суд відпустив Пашинського під цілодобовий домашній арешт.