Екснардепу Пашинському повідомили про підозру через стрілянину у 2016 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишньому депутату Верховної Ради Сергію Пашинському (фракція «Народний фронт») повідомили про підозру у заподіянні тілесних ушкоджень. Про це повідомив голова ДБР Роман Труба.

Йдеиться про інцидент зі стріляниною, що стався 31 грудня на трасі в одному з сіл Київської області та внаслідок якого постраждав місцевий мешканець В’ячеслав Хімікус.

«ДБР повідомило про підозру народному депутату Верховної Ради V—VIII скликань, який 31 грудня 2016 року вистрілив в ногу громадянину України. Наразі просимо обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Особливих підходів у розслідуванні злочинів у нашій країні ні до кого не буде. Народний депутат — відповідай за свої вчинки», — написав Труба у своєму Telegram-каналі.

Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування постраждалий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві за цією спраою, а Пашинському повернули його пістолет.

  • У 2018 році тодішній нардеп і на той час голова комітету з питань національної безпеки і оборони Пашинский потрапив до ще одного скандалу з головою секретаріату свого ж комітету Тетяною Блистів. Жінка заявила, що Пашинський погрожував її вбити після того, як вона відмовилася візувати документ, що стосувався «Укроборонпрому». Вона поскаржилася на це правоохоронцям, Служба безпеки України почала розслідування.
  • У відповідь Пашинський повідомив, що проти Блистів порушена кримінальна справа за шахрайство та службове підроблення, і він зажадав від жінки пояснень з цього приводу.