ВАКС відмовився продовжити терміни розслідування «плівок Вовка». Справу можуть закрити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВАКС відмовився продовжити терміни розслідування «плівок Вовка». Справу можуть закрити

Юлія Вебер / «Бабель»

Вищий антикорупційний суд відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у продовженні термінів розслідування провадження про корупцію в Окружному адміністративному суді Києва.

Таке рішення суд ухвалив у середу.

Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк. Воно означає, що у середу спливає останній день розслідування. Тепер слідство має або завершити розслідування та передати справу до суду у нинішньому стані, або закрити її через завершення термінів розслідування.

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але стверджує, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.
  • 15 березня Вищий антикорупційний суд зупинив судове провадження щодо Вовка — на той час, поки його не знайдуть.