Україна висловила протест через затримання у Криму журналіста «Радіо Свобода» Єсипенка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у звʼязку із затриманням 10 березня у тимчасово окупованому Сімферополі громадянина України Владислава Єсипенка. Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

Позаштатного кореспондента «Радіо Свобода» Єсипенка обвинувачують у незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї (ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ) та незаконному виготовленні боєприпасів. «Суд» у Сімферополі арештував його до 11 травня 2021 року.

У МЗС наголошують, що до Єсипенка не пускають незалежних адвокатів і призначили йому заангажованого «захисника» без його згоди. Україна зазначає, що затримання Єсипенка — це політичне переслідування за незгоду з анексією Криму та тиск на свободу слова.

Міністерство заявляє, що Росія повинна надати інформацію про місцеперебування та стан здоров’я Владислава Єсипенка й допустити до нього незалежних адвокатів.

Нагадаємо, що про затримання Єсипенка російська ФСБ повідомила 16 березня. Його підозрюють у підготовці терактів. У нього нібито знайшли вибухівку, а сам українець нібито збирав інформацію в інтересах спецслужб України.