У Криму ФСБ затримала українця та звинувачує його в підготовці теракту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Криму ФСБ затримала українця та звинувачує його в підготовці теракту

Антон Наумлюк, Ґрати / Facebook

Федеральна служба безпеки Росії затримала в окупованому Криму українця Владислава Єсипенка й звинувачує його в підготовці теракту.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

Служба стверджує, що Єсипенко «здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, обʼєктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Республіки Крим».

Під час обшуку його автомобіля ФСБшники нібито виявили саморобний вибуховий пристрій. Єсипенко нібито зізнався, що збирав інформацію «в інтересах спецслужб України за завданням офіцера діючого резерву 8 відділу 5 департаменту Служби зовнішньої розвідки України полковника Кравчука В. А.». Саморобний вибуховий пристрій він нібито зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки.

Видання «Ґрати» повідомляє, що Єсипенка затримали ще 10 березня, але жодних подробиць відомо не було до сьогоднішньої заяви російської спецслужби. Увагу на українця звернули, коли він знімав акцію біля памʼятника Тарасу Шевченку 9 березня у Сімферополі.

Коли незалежний адвокат спробував потрапити до заарештованого Єсипенка в СІЗО, співробітники ФСБ заявили, що українець відмовився від захисника.