«Фон для річниці окупації». Зовнішня розвідка відреагувала на затримання росіянами у Криму її «агента»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Фон для річниці окупації». Зовнішня розвідка відреагувала на затримання росіянами у Криму її «агента»

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Служба зовнішньої розвідки назвала затримання ФСБ Росії у окупованому Криму українця пропагандистською акцією напередодні річниці окупації півострова.

Про це йдеться на сторінці служби у Facebook.

«Інформація ФСБ РФ щодо нібито викриття розвідувальної діяльності українських спецслужб на території окупованої АР Крим має на меті створення відповідного фону для проведення 17 березня ініційованого РФ неформального засідання Радбезу ООН з кримської проблематики», — пояснили у службі.

Такий інцидент у СЗР називають «зручним приводом для відволікання уваги населення від численних внутрішніх проблем півострова».

«На нинішньому етапі Росія цілеспрямовано нагнітає ситуацію, намагаючись перекласти на українську сторону відповідальність за процес урегулювання на сході України та дискредитувати ініціативу «Кримська платформа» з мирної реінтеграції Криму», — резюмували у СЗР.

  • У вівторок ФСБ заявила, що затримала у Криму українця Владислава Єсипенка й звинуватила його в підготовці теракту. В нього нібито знайшли вибухівку, а сам українець начебто збирав інформацію «в інтересах спецслужб України за завданням офіцера діючого резерву 8-го відділу 5-го департаменту Служби зовнішньої розвідки України полковника Кравчука В. А.».