Річниця «референдуму» у Криму: Зеленський і США зробили заяву, а російських дипломатів потролили активісти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сім років тому, 16 березня 2014 року, у Криму та Севастополі пройшов «референдум», за підсумками якого Росія анексувала Крим. У річницю цієї події президент Володимир Зеленський зробив заяву про те, що Україна поверне собі своє.

«Сім років тому Росія влаштувала фейковий референдум у Криму. Україна вперше після незаконної анексії підготувала Стратегію деокупації та реінтеграції півострова. Ми обʼєднуємо світ на базі «Кримської платформи», щоб повернути Україні українське», — написав він у Twitter.

Держсекретар США Тоні Блінкен закликав Росію негайно припинити окупацію півострова і заявив, що США ніколи не визнають «бутафорний референдум».

Як пише «Українська правда» з посиланням на співрозмовника у правоохоронних органах, у Києві активісти «привітали» російських дипломатів. Біля їхніх помешкань та місць роботи розвісили плакати з їхніми фотографіями та написом: «Я — співробітник посольства РФ в Україні. Розвідник переконаний: Крим — це Україна». Співробітники російської дипмісії одночасно є співробітниками Генштабу РФ і ФСБ.

Плакати також зʼявилися біля посольств Білорусі, Казахстану, Німеччини, Франції, Вірменії, а на службові автомобілі росіян наклеїли український герб.