«Дурниці й абсурд». Медведчук не захотів коментувати нібито його розмови з експомічником Путіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Дурниці й абсурд». Медведчук не захотів коментувати нібито його розмови з експомічником Путіна

Марієнко Андрій / УНІАН

Нардеп «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук, проти якого нещодавно ввели санкції, відмовився коментувати оприлюднені напередодні записи нібито його розмови з експомічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це повідомляє «Громадське».

«Я ці дурниці й абсурд просто не коментую», — відповів Медведчук журналістам на прохання прокоментувати «плівки».

Про що йдеться?

Напередодні видання «Обозреватель», посилаючись на власні неназвані джерела, оприлюднило нові аудіозаписи розмов між нібито Медведчуком і експомічником президента Росії Владиславом Сурковим. У файлі подано три епізоди, але ЗМІ не вказує, в який період зроблені записи.

Співрозмовники, голоси яких схожі на голоси Медведчука і Суркова, обговорюють Мінські угоди, зокрема останній озвучує своє бачення документа. Також на записах говорять про зв’язки з «міністром оборони ДНР» Володимиром Кононовим, поставки готівки в Дебальцеве та певну «Раду міст».

Зазначимо, це не перший запис можливої розмови Медведчука і Суркова. 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» опублікувало перший аудіозапис розмови, під час якої нібито Медведчук і Сурков могли обговорювати обмін полоненими на Донбасі та поставки електроенергії в окупований Крим через російську «Інтер РАО» і її структури на півострові. Видання стверджує, що запис був зроблений у 2014 році, за президентства Петра Порошенка, але не вказує, коли саме та за яких обставин. Видання також не вказало, яким чином отримало аудіо.

  • Після публікації перших записів розмови у «Слузі народу» запропонували створити тимчасову слідчу комісію. А в СБУ повідомили, що вивчать оприлюднені аудіозаписи розмови.
  • 19 лютого РНБО ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля.