СБУ дослідить аудіозаписи розмови нібито Медведчука і Суркова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
СБУ дослідить аудіозаписи розмови нібито Медведчука і Суркова

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України долучила до кримінального провадження й дослідить аудіозаписи розмови між нібито нардепом «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком і експомічником президента Росії Владиславом Сурковим, яку опублікували ЗМІ. Про це заявив глава СБУ Іван Баканов в етері шоу «Право на владу».

«Наразі цей запис не є належним доказом у справі. Слідчими будуть проведені певні процесуальні дії, в тому числі — експертизи», — заявив Баканов й додав, що не може розголошувати подальші кроки щодо цього запису, але як тільки це стане можливим — всю інформацію оприлюднять.

Нагадаємо, вранці 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» опублікувало запис можливої розмови Медведчука і Суркова, під час якої могли обговорювати обмін полоненими на Донбасі і поставки електроенергії в окупований Крим через російську «Інтер РАО» і її структури на півострові. Видання стверджує, що запис був зроблений в 2014 році під час президентства Петра Порошенка, але не вказує, коли саме і за яких обставин. Видання також не вказало, як саме отримало аудіо.