«Слуга народу» пропонує створити ТСК після публікації розмови нібито Медведчука і Суркова. Ті обговорювали полонених і електроенергію для Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що правоохоронні органи повинні дати оцінку аудіозапису розмови між нібито нардепом «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком і експомічником президента Росії Владиславом Сурковим, яку опублікували ЗМІ.

У коментарі журналістам УНІАН Корнієнко сказав, що це питання має розглянути Верховна Рада і створити Тимчасову слідчу комісію (ТСК).

«Я думаю, що вони [правоохоронці] мають відкрити справу по факту таких плівок. Далі долучити її до інших справ про державні різні моменти, державні зради і так далі [...]. Тому, що ми бачимо вже не перший сигнал про співпрацю колишньої влади з Російською Федерацією через Медведчука, який зараз є підсанкційною персоною», — сказав Корнієнко.

Вранці 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» опублікувало запис можливої розмови Медведчука і Суркова, під час якої могли обговорювати обмін полоненими на Донбасі і поставки електроенергії в окупований Крим через російську «Інтер РАО» і її структури на півострові. Видання стверджує, що запис був зроблений в 2014 році під час президентства Петра Порошенка, але не вказує, коли саме і за яких обставин. Видання також не вказало, як саме отримало аудіо.