Колишній наркобарон на суді звинуватив президента Гондурасу в контрабанді наркотиків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній голова наркокартелю «Лос Качірос» Ліонель Рівера, виступаючи на суді, заявив, що президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес «водив за ніс» Управління США по боротьбі з наркотиками (УБН) і був учасником контрабанди кокаїну.

Про це пише «Голос Америки».

Колишній наркобарон Гондурасу Рівера зараз співпрацює зі слідством, сподіваючись скоротити термін — йому загрожує довічне увʼязнення плюс 30 років вʼязниці.

У федеральному суді в Нью-Йорку Рівера заявив, що в 2020 році зустрічався в американській вʼязниці з торговцем Джованні Фуентесом Раміресом, який йому розповів, що має фотографії та відеозаписи з Ернандесом в аеропортах Сан-Педро-Сула і Тегусігальпи, де голова держави нібито зустрічав партії кокаїну з Колумбії. Рамірес хотів попросити УБН звільнити його на місяць з вʼязниці, щоб отримати ці докази, сказав Рівера.

Президент Гондурасу запевняє, що він не винен, а Рівера бреше для скорочення терміну покарання. Ернандесу поки не було предʼявлено звинувачення.

Тим часом прокуратура південного округу Нью-Йорка стверджує, що президент Гондурасу був партнером наркокартелю, а Рамірес давав Ернандесу хабар у $25 тисяч.