Міносвіти рекомендувало школам подовжити весняні канікули

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міносвіти рекомендувало школам подовжити весняні канікули

Ben White / Unsplash

Міністерство освіти та науки радить школам продовжити канікули через підвищення темпів поширення коронавірусу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Прошу освітян та батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоровʼя представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання», — заявив очільник міністерства Сергій Шкарлет.

За словами міністра, таке рішення ухвалено після консультації з Міністром охорони здоров’я та Головним державним санітарним лікарем України. Крім того, у «жовтих» і «помаранчевих» зонах пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5—11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

«Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», — зазначив Шкарлет.