У центральних регіонах США лютує негода — потужні шторми, снігові грози, смерчі й торнадо

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Marc Sallinger / Twitter

На центральні штати США обрушився потужний зимовий шторм з рясними снігопадами та вітрами. Колорадо, Вайомінг та західна частина Небраски залишилися без світла та можливості пересуватися головними автомагістралями. У Денвері ситуація стала настільки важкою, що влада закликала мешканців взагалі не користуватися транспортом.

Про це пише The Washington Post.

Шторм розпочався в суботу та посилився в неділю, опади склали від 35 см снігу в Колорадо до 70 см у Вайомінгу. Через сніг і вітер Міжнародний аеропорт Денвера скасував усі рейси — близько 1,9 тис.

На півночі Колорадо близько 40 тис. сімей залишились без електроенергії, також через снігопади посилилась небезпека лавин.

На супутникових знімках шторм нагадує кому, а хмари обертаються проти годинникової стрілки над усією центральною територією США. Шторм втягував вологу навіть з Мексиканського заливу.

У Вайомінгу зафіксували удар блискавки — метеорологи охарактеризували ситуацію як снігову грозу, рідкісне погодне явище, коли замість зливового дощу випадає зливовий сніг або крижана крупа.

Тим часом у Техасі внаслідок зіткнення теплого повітря з Мексиканської затоки з холодним сухим повітрям із Заходу почалися сильні грози та смерчі. Також зафіксували два торнадо й град розміром з м’яч для пінг-понгу.

Однак негода обійшла населені пункти — зачепило тільки один порожній будинок, кілька ліній електропередач і вишку стільникового звʼязку.