У Техасі через аномальні морози волонтери рятують тисячі морських черепах. Люди забирають тварин додому

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США у штаті Техас через аномальні морози волонтери рятують тисячі морських черепах з холодних прибережних вод. Про це повідомляє SkyNews.

Тисячі істот доставили у конференц-центр на курорті Південного Техасу. Тварин підвозять кожні 10—15 хвилин, хтось приносить їх на руках, хтось забирає до себе додому.

Конференц-центр, який був без електрики і води до середи 17 січня, почав приймати черепах після того, як його сусід — організація Sea Turtle — вже був переповнений. Наразі волонтери прихистили понад 3 500 черепах. Вони припускають, що якась частина врятованих тварин все одно не виживе. Ускладнює ситуацію періодичне вимкнення світла через підвищений попит на електрику (люди вмикають обігрівачі).

Нагадаємо, у США через морози, снігопади та шторми оголосили надзвичайний стан, померло понад 20 людей (станом на 17 лютого була 21 особа). Національна метеорологічна служба повідомила, що наразі понад 73% території США вкрив сніг. Єдині три штати без снігового покриву — це Флорида, Джорджія і Південна Кароліна.

  • Крижаний шторм досяг навіть північних і центральних частин Мексики, де мільйони людей стикаються з періодичним відключенням електроенергії.