Китай спрощує в’їзд для іноземців, які вакцинувалися китайськими препаратами

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Китай спрощує в’їзд для іноземців, які вакцинувалися китайськими препаратами

Kevin Frayer / Getty Images

У Китаї вирішили спростити в’їзд до країни для іноземців, які вакцинувалися китайськими препаратами.

Про це йдеться на сайті уповноваженого МЗС Китаю у Гонконзі.

Це спрощення стосується тих, хто в’їжджатиме до Китаю через Гонконг. Для отримання візи іноземці повинні будуть подати ті самі документи, які подавалися до пандемії.

Скористатися таким спрощеним в’їздом зможуть ті, хто отримав дві дози будь-якої китайської вакцини від коронавірусу, або ж одну дозу, але не пізніше, ніж за 14 днів до в’їзду. Таким туристам не треба мати негативний ПЛР-тест або ж заповнювати спеціальну декларацію.

Нові правила запрацюють з 15 березня. Тоді ж наберуть чинності і нові правила щодо отримання візи з гуманітарних причин. Їх можуть видати для воззʼєднання з сімʼєю, догляду за родичами чи похорон.

Однак туристи із багатьох країн світу навряд чи зможуть приїхати до Китаю, оскільки китайські вакцини офіційно затверджені у відносно невеликій кількості держав.

  • Китай схвалив використання для боротьби з коронавірусом трьох препаратів з «традиційної медицини», створених «за старовинними китайськими рецептами». Регулятор лікарських засобів вважає, що дозвіл розширить можливості для оздоровлення.
  • Китай взяв на озброєння дезінформацію про нібито штучне походження коронавірусу з американської військової лабораторії, яку потім поширив по всьому світу. Це спричинило катастрофічні наслідки для боротьби з пандемією в кількох країнах.