Опозиційний Telegram-канал Nexta більше не координуватиме протести в Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Опозиційний Telegram-канал Nexta більше не займатиметься координацією протестів у Білорусі.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle розповів засновник проєкту Степан Путило.

«Ми більше не допомагаємо людям координувати протести. У серпні через блокування інтернету вони попросили нас допомогти трохи скоординувати їхні дії, розповісти, куди хто йде. Зараз ми відійшли від цього, тому що люди самоорганізовуються», — пояснив він.

За словами Путила, Nexta тепер сконцентрується на розслідуванні злочинів самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Він також анонсував продовження фільму-розслідування про статки Лукашенка.

  • Фільм-розслідування Nexta під назвою «Золоте дно» був опублікований 8 березня, наразі його подивилися понад 4,8 млн разів. У ньому розповідається про резиденції, автопарк вартістю декілька мільйонів євро та корупційні схеми Лукашенка.
  • Слідчий комітет Білорусі направив до Польщі документи на екстрадицію Степана Путила та Романа Протасевича — засновників опозиційного Telegram-каналу Nexta, який висвітлював акції протесту після президентських виборів. Їх звинуватили в організації «масових заворушень, що відбувалися на території Мінська з 9 серпня і тривають дотепер».