В Ірландії призупинили використання вакцини AstraZeneca

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Ірландії призупинили використання вакцини AstraZeneca

Marco Verch Professional Photographer / Flickr

Національний консультативний комітет з імунізації Ірландії (NIAC) рекомендував тимчасово відкласти введення вакцини AstraZeneca проти коронавірусу.

Про це пише BBC.

«Рішення про тимчасове припинення використання вакцини AstraZeneca проти COVID-19 базувалося на новій інформації з Норвегії, яка з’явилася пізно вчора ввечері. Це запобіжний крок», — заявив міністр охорони здоровʼя Стівен Донеллі.

Видання зазначає, що напередодні Норвезьке агентство з лікарських засобів повідомило про чотири нових випадки утворення тромбів у дорослих після щеплення вакциною від COVID-19 AstraZeneca.

У заяві для ЗМІ AstraZeneca повідомила, що аналіз даних про безпеку, який охоплює понад 17 мільйонів введених доз вакцини, не надав жодних доказів підвищеного ризику тромбозу. «Насправді зафіксована кількість таких випадків для вакцини AstraZeneca від COVID-19 не перевищує кількості, яка могла б виникнути природним шляхом у невакцинованого населення», — заявили в компанії.

  • Консультативний комітет експертів Всесвітньої організації охорони здоровʼя наразі вивчає вакцину від коронавірусу AstraZeneca після того, як деякі країни призупинили щеплення нею, але наразі немає причин не використовувати розробку.