Партія «Слуга народу» змінила структуру: з’явилися нові керівні органи

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Партія «Слуга народу» змінила структуру: з’явилися нові керівні органи

Соколовська Інна / УНІАН

Політична сила «Слуга народу» під час з’їзду 13 березня змінила структуру, створивши нові вищі керівні органи партії — Політичну раду та Національну раду громад.

Про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

«Я також стала членом новоствореної Політичної ради, буду традиційно відповідати за гуманітарну сферу, а також права людини», — розповіла вона.

За словами Кравчук, Політична рада стане повноцінним робочим органом та збиратиметься обов’язково щонайменше раз на місяць. Вона розроблятиме тактику і стратегію партії, ухвалюватиме рішення про вступ до політичних союзів та контактів із європейськими партіями.

Водночас до Національної ради громад автоматично увійдуть голови обласних організацій. В рамках ради будуть обговорювати проєкти державних рішень, що стосуються місцевого самоврядування, регіональної політики держави та її втілення у життя.

Згідно з рішенням зʼїзду, Політрада партії налічуватиме 73 члени. До її складу вже увійшли не лише народні депутати, а й представники виконавчої влади, депутати місцевих рад: Давид Арахамія, Юрій Арістов, Євгенія Кравчук, Андрій Клочко, Вадим Галайчук, Максим Ткаченко, Андрій Герус, Михайло Радуцький, Микита Потураєв, Микола Тищенко (самовідвід), Артем Культенко, Роман Коптєлов, Олена Шуляк, Галина Янченко, Олександр Мережко, перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр юстиції Денис Малюська, віцепремʼєр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Остаточний склад політради буде відомий до 16 квітня.