Депутатки партії «Слуга народу» запускають рух «Зе!Жінки» — для втілення програми гендерної рівності

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У партії «Слуга народу» вирішили створити рух «Зе!Жінки» для впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.

Про це повідомили у пресслужбі політсили.

«Зе!Жінки» — це об’єднання депутаток партії «Слуга народу», які працюють у парламенті та місцевих радах задля реалізації політики рівності, збільшення жіночого представництва в політиці та втілення національної програми з гендерної рівності», — розповіла учасниця руху, нардепка Марина Бардіна.

За словами голови партії Олександра Корнієнка, у межах руху депутати та прихильники партії працюватимуть над посиленням політичної участі жінок, становленням рівних прав і можливостей в Україні.

Окрім цього, представники руху займуться впровадженням національної політики з гендерної рівності, зокрема урядової програми «Партнерство Біарріц», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

  • У липні 2020 року Верховна Рада підписала меморандум зі структурою ООН з питань ґендерної рівності. Згідно з документом на початку кожного року в парламенті будуть проводити ґендерний аудит.
  • 8 березня у Києві тисячі людей вийшли на Марш жінок. Учасники та учасниці акції закликали жінок України до боротьби за дотримання своїх прав, а також вимагали від держави ратифікації Стамбульської конвенції, що покликана посилити законодавчо захист жінок і дітей від домашнього насильства.