«Слуга народу» проводить з’їзд партії. На ньому вже виступили Зеленський, Разумков та Шмигаль

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Слуга народу» проводить з’їзд партії. На ньому вже виступили Зеленський, Разумков та Шмигаль

Пресслужба Офісу президента України

Партія «Слуга народу» у суботу, 13 березня, проводить з’їзд. На ньому вже виступили президент Володимир Зеленський, спікер Ради Дмитро Разумков та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляється у Facebook партії.

Першим на з’їзді виступив Зеленський. Він закликав нардепів згуртовано голосувати за важливі для країни законопроєкти.

«Сьогодні надважливими є закони, що закінчать земельну реформу, децентралізацію, запровадять народовладдя, закони, необхідні для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, амністії капіталів, подолання корупції, відновлення справедливості та виконання всіх інших наших обіцянок», — пояснив президент.

За його словами, у партії можуть бути дискусії, але за принципово важливі для країни документи «Слуга народу» завжди має давати щонайменше 226 голосів.

Водночас він заявив, що політсила починає очищуватися від «засланих козачків та випадкових людей».

Із тим самим закликом виступив і голова парламенту Дмитро Разумков. Він зазначив, що партія повинна працювати разом для виконання передвиборчої програми.

Також на з’їзді був і прем’єр Денис Шмигаль. Він розповів про досягнення уряду та виклики, які стоять перед ним.

«Ми не лише зберегли макроекономічну стабільність попри коронакризу, а й також продовжуємо підвищувати соціальні стандарти і запускати масштабні проєкти. Ми індексуємо пенсію другий рік поспіль, здійснюємо додаткові виплати. Підтримуємо бізнес — і це мільярди гривень кредитів, які рефінансовані під 0% чи 3%. Ми реалізовуємо за ініціативи президента України найбільший проєкт — «Велике будівництво», — зазначив він.

  • У партії «Слуга народу» вирішили створити рух «Зе!Жінки» для впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.
  • 2 березня у «Слузі народу» повідомили про створення молодіжного крила партії — «Зе!Молодіжка». Її координатором обрали нардепа Олександра Санченка.