Канал ICTV заблюрив напис «Аваков чорт» на футболці стендап-коміка Капиці

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Телеканал ICTV заретушував напис «Аваков чорт» на футболці стендап-коміка і сценариста «Телебачення Торонто» Влада Капиці. Скриншоти з сюжету комік розмістив у Twitter, саме відео оприлюднено і на YouTube каналі.

«Насправді це не блюр, це Аваков силою думки розмиває нам зір», — відреагував Капиця.

Йдеться про сюжет ICTV про стендап в Україні. Капиця надягнув на ці зйомки футболку з написом «Волю Стерненку, Аваков чорт». Але канал вирішив приховати напис про главу Міністерства внутрішніх справ, залишивши лише текст про Стерненка.

Напис про Авакова заблюрений впродовж всього відео, де з’являється стендапер.

Зазначимо, гасло «Аваков — чорт» скандують на мітингах проти увʼязнення засудженого на сім років активіста Сергія Стерненка. В інтервʼю на телеканалі «1+1» ведуча навіть спитала Авакова про те, чи він — «чорт». Міністр припустив, що він «янгол».

«Ви питаєте: «Аваков — чорт?» А я вам скажу, може, Аваков — янгол, що терпить це все? Зокрема, і таке ставлення. У мене така робота, яка вимагає іноді бути твердим, іноді ліричним, іноді людяним, але часто — жорстким. Коли нас несправедливо критикують, я говорю своїм хлопцям: «Не з цукру, не розтанете», — відповів тоді Аваков.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • У листі з СІЗО Стерненко закликав президента Володимира Зеленського «вигнати чортів». Він тоді також згадував про Авакова, генпрокурора Ірину Венедіктову та заступника глави Офісу президента Олега Татарова.