Депутат Київради від «Голосу» Богатов напав на ведучого «Телебачення Торонто» під час шоу. Партія засудила «ганебну поведінку» політика

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві на співведучого та сценариста проєкту «Телебачення Торонто», стендапера Влада Капицю під час шоу в залі кінотеатру «Братислава» напав депутат Київради від партії «Голос» Костянтин Богатов.

Про це Капиця повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як з’ясувалося, інцидент стався 14 лютого. Богатову не сподобалося використання нецензурної лексики, хоча про неї глядачів попереджали заздалегідь. Депутат вимагав зупинити виступ колеги Капиці — Дмитра Поліщука.

«Він б’є мене по обличчю, попутно зачіпаючи телефон, яким я знімав його. Телефон вилітає, відео вимикається, але частина зберігається. Потім я блокую наступний удар, ловлю його та відштовхую. Це буквально сталось за секунд 20... Збіглись люди. Ще побикував, пострибав до нас, і почав затирати щось про культуру і доводити нам те, що світ не такий, як має бути, а він знає, як має бути», — згадує Капиця.

Після цього присутні викликали поліцейських, які вивели Богатова з приміщення.

За словами стендапера, після нападу депутата в нього «синяк, трохи здерта від дверей шкіра на руці та зламані окуляри, які він привів у напівюзабельний стан».

У коментарях до публікації голова секретаріату міського осередку «Голос. Київ» Юрій Богданов вибачився за поведінку Богатова та запевнив, що організація проведе «внутрішній розбір інциденту» і буде ініціювати «максимально можливе покарання».

«Особисто я вважаю, що дії Костянтина нічим не можуть бути виправдані», — наголосив він.

Згодом у коментарях попросив вибачення і сам депутат Богатов та запевнив, що також надіслав смс-повідомлення із вибаченнями.

«Моя реакція на стендап вашого друга була неадекватною, я не був знайомий із цим жанром і так відреагував на нецензурну лексику. Визнаю, що відреагував неадекватно, прошу вибачення», — написав він.

Водночас Богатов зауважив, що відреагував у такий спосіб через «образливі зауваження на адресу «АртБратислави».

«Мені здається, у артистів всіх жанрів не заведено лаяти сцену, на якій вони виступають. Це не виправдовує мою різкість і подальший конфлікт, але вносить ясність, із чого все почалося», — додав він.

Згодом «Голос. Київ» публічно засудив поведінку депутата на своїй сторінці у Facebook.

«Партія «Голос» вважає неприпустимою поведінку нашого депутата в Київській міськраді Костянтина Богатова. Вважаємо інцидент, який стався в Арт-центрі «Братислава» ввечері 14 лютого, ганебним. Ми засуджуємо висловлювання і дії депутата Богатова. Щиро просимо вибачення особисто в стендапера Влада Капиці. І тих, хто став свідком неприпустимих висловлювань та дій під час концерту», — йдеться у заяві.

Також в організації запевнили, що така поведінка «несумісна з цінностями партії «Голос», та пообіцяли надати їй «належну оцінку» на найближчих зборах фракції «Голос» у Київраді та зборах київського міського осередку партії.