Відсторонений через підозру в корупції заступник Кличка повернувся на роботу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Перший заступник мера Києва Віталія Кличка Микола Поворозник повертається на роботу після відсторонення через підозру в корупції.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Майже рік без повноцінної роботи. Але це теж досвід, який багато чому навчив і залишив поряд лише справжніх та вірних друзів», — зазначив Поворозник.

Однак він підкреслив, що наразі має багато роботи, оскільки столиця стикнулася з низкою викликів: і пандемія, й оновлення інфраструктури, і відновлення економіки міста.

  • Нагадаємо, 14 квітня 2020 року СБУ провела обшуки в КМДА й у Поворозника. Як повідомили «Бабелю» джерела в КМДА і правоохоронних органах, Поворознику закидали вимагання хабаря ($125 тисяч) через посередника у представника компанії-забудовника за вплив на рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень (МУО).
  • За інформацією джерел, СБУ затримала посередника, у якого знайшли частину суми. У Поворозника грошей не знайшли. У нього вилучили документи про обʼєкт забудовника, які мали передати чиновникам КМДА для вирішення питання про видачу МУО.
  • Сам Поворозник стверджує, що хабарів ніколи не брав і не вів жодних розмов про неправомірну вигоду. 17 квітня Кличко на прохання самого Поворозника відсторонив його від виконання службових обовʼязків.