Кличко поверне на посаду свого заступника Поворозника, якого відсторонював через можливу корупцію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко поверне на посаду свого заступника Миколу Поворозника. У квітні 2020 року його відсторонили від виконання службових обовʼязків на час розслідування справи про можливу корупцію.

Про це Кличко заявив на засіданні Київської міської ради.

Мер розповів, що ознайомився зі звітом СБУ, в якому сказано, що його перший заступник Поворозник не є стороною чи учасником кримінального провадження. Наразі досудове розслідування справи завершено, а матеріали передані до суду.

Микола Поворозник.

Facebook / Mykola Povoroznyk

«Якщо є потреба, можу запросити Поворозника до зали, і він відповість на всі запитання. На мою думку, усі крапки над «і» розставлені, і я буду ухвалювати рішення, щоб людина поверталася до виконання своїх обовʼязків», — заявив Кличко та додав, що отримав відповідну заяву від нього.

З 03:15:40

Нагадаємо, 14 квітня 2020 року СБУ провела обшуки в КМДА й у Поворозника. Як повідомили «Бабелю» джерела в КМДА і правоохоронних органах, Поворознику закидали вимагання хабаря ($125 тисяч) через посередника у представника компанії-забудовника за вплив на рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень (МУО).

За інформацією джерел, СБУ затримала посередника, у якого знайшли частину суми. У Поворозника грошей не знайшли. У нього вилучили документи про обʼєкт забудовника, які мали передати чиновникам КМДА для вирішення питання про видачу МУО.

Сам Поворозник стверджує, що хабарів ніколи не брав і не вів жодних розмов про неправомірну вигоду. 17 квітня Кличко на прохання самого Поворозника відсторонив його від виконання службових обовʼязків.