Кличко відсторонив від посади Поворозника

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міський голова Києва Віталій Кличко відсторонив від виконання службових обовʼязків першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника на час слідства. Про це мер Києва повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Щоб розслідування було неупередженим і не було закидів у якомусь впливі чиновника високого рангу, яким він є, Микола Поворозник написав заяву про відсторонення його від виконання обов’язків на час розслідування. Я вважаю це правильним кроком. Тому відстороню його від виконання обов’язків першого заступника голови КМДА», — заявив Кличко.

Про що йдеться?

14 квітня СБУ провела обшуки в КМДА й у Поворозника. Як повідомили «Бабелю» джерела в КМДА та в правоохоронних органах, Поворознику закидають вимагання хабара розміром $125 тисяч через посередника у представника компанії-забудовника за вплив на рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень (МУО).

За інформацією джерел, СБУ затримала посередника, у якого знайшла частину суми. У Поворозника грошей не знайшли. У нього вилучили документи про обʼєкт забудовника, які повинні були передати чиновникам КМДА для вирішення питання про видачу МУО.

Сам Поворозник стверджує, що хабарів ніколи не брав і не вів «будь-яких розмов про неправомірну вигоду». «Ніколи не брав хабарів, бо це суперечить моїм життєвим і професійним поглядам та принципам», — написав він у Facebook.

Поворозник повідомив, що йому не оголошували підозру, а на допит 17 квітня викликали як свідка. Він заявив, що готовий працювати з правоохоронними органами і вимагатиме публічного розгляду справи.

  • 16 квітня Поворозник попросив відсторонити його від посади на час слідства.