Темпи вакцинації в Україні зростають: за добу щеплення від коронавірусу зробили майже 10 тисячам людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Україні почали зростати темпи вакцинації населення від коронавірусу. За добу 11 березня першу дозу отримали 8 859 людей.

Про це пише МОЗ у своєму Facebook.

Найбільше людей провакцинувалися в Київській (950) та Дніпропетровській (800) областях. Загалом першу дозу вже отримали понад 38 тисяч людей.

За даними МОЗ, наразі в Україні працюють 162 мобільні бригади, які вакцинують людей. Водночас на добровільну вакцинацію записалися вже 230 тисяч українців.

  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Covishield від Oxford-AstraZeneca. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити і через додаток «Дія».
  • Багато українців стають «жертвами» заяв політиків і різних теорій змов проти вакцинації, відмовляючись записуватися на щеплення. Препарат Covishield, яким зараз вакцинують українців, ідентичний препарату AstraZeneca, у цьому запевняє і посол Великої Британії. Ефективність Covishield — 70,4%. Серйозних побічних ефектів вакцина не показала. Її використовують в Індії, Британії, ПАР, США та деяких інших країнах.