Дослідні комплекси «Нептун» надійдуть у війська в березні. ВМС вже сформували підрозділ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Дослідні зразки протикорабельних ракетних комплексів РК-360МЦ «Нептун» надійдуть у війська протягом цього березня. У складі Військово-морських сил вже сформовано відповідний підрозділ.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран, передає пресслужба відомства.

Один комплекс включає рухливий командний пункт, самохідну пускову установку, зарядну машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо.

За словами Тарана, дослідні зразки дозволять розпочати практичну підготовку розрахунків «Нептуна», які в подальшому заступлять на чергування з бойовими ракетами в Азово-Чорноморському регіоні.

  • Комплекс ЖК-360МЦ «Нептун» з протикорабельною ракетою Р-360 призначений для знищення бойових крейсерів, есмінців, фрегатів, корветів, десантних, танкодесантних і транспортних кораблів. Комплекс працює у будь-яких метеорологічних умовах і оснащений крилатими ракетами з дальністю ураження до 300 км. Самонавідна Р-360 здатна захоплювати ціль на відстані до 50 км і при цьому вона непомітна для радарів.
  • На озброєння ЗСУ український «Нептун» взяли в серпні 2020 року. ВМС України сформують три дивізіони з цими комплексами.
  • 30 грудня Міністерство оборони і Київське конструкторське бюро «Луч» підписали контракт на поставку у війська комплексів «Нептун» у 2021 році.