Контракт на постачання комплексів «Нептун» у ЗСУ підписано. Вони будуть у 2021 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони і Київське конструкторське бюро «Луч» підписали контракт на постачання у війська в 2021 році берегових ракетних комплексів РК-360 МЦ «Нептун».

Про це повідомляє «Укроборонпром».

Згідно із контрактом, за держзамовленням у ЗСУ надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджальні машини, а також рухомий командний пункт для роботи комплексу.

Як повідомляє Ukrainian Military Pages, до складу комплексу (дивізіону) входять: командний пункт СКП-360, три стартові батареї (по 2 УСПУ-360), технічна батарея (6 ТЗМ-360 і 6 ТМ-360) та підрозділи забезпечення.

  • Комплекс ЖК-360МЦ «Нептун» з протикорабельною ракетою Р-360 призначений для знищення бойових крейсерів, есмінців, фрегатів, корветів, десантних, танкодесантних і транспортних кораблів. Комплекс працює у будь-яких метеорологічних умовах і оснащений крилатими ракетами з дальністю ураження до 300 км. Самонавідна Р-360 здатна захоплювати ціль на відстані до 50 км і при цьому вона не помітна для радарів.
  • 23 серпня Міноборони України прийняло на озброєння ЗСУ береговий ракетний комплекс «Нептун». ВМС України сформують три дивізіони з цими комплексами.