ВМС України сформують три дивізіони із новітніми ракетами «Нептун» на озброєнні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ВМС України сформують три дивізіони із новітніми ракетами «Нептун» на озброєнні

Міністерство оборони України

Військово-морські сили ЗСУ наступного року сформують три дивізіони з новітнім ракетним комплексом «Нептун» на озброєнні.

Про це повідомив командувач ВМС Олексій Неїжпапа, пише «АрміяInform».

«Наказом Міністерства оборони України на озброєння ВМС України прийнято береговий ракетний комплекс «Нептун». Наступного року ми сформуємо три дивізіони, які будуть озброєні цим комплексом. Плануємо розмістити ці дивізіони у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів», — розповів він.

Також Неїжпапа зазначив, що одну з батарей комплексу «Нептун» одразу поставлять на бойове чергування. Він висловив задоволення, що Україна має потужності створювати таку високоточну ракетну зброю.

«Дуже мало країн світу мають технологічні потужності щодо виробництва власних крилатих ракет. Я дуже радий, що Україна перебуває в когорті тих держав, які здатні виробляти високоточну ракетну зброю», — пояснив Неїжпапа.

  • Міністерство оборони України 23 серпня прийняло на озброєння до ЗСУ береговий ракетний комплекс «Нептун», чиї керовані ракети невидимі для радарів і здатні вражати не лише наводні, але й наземні цілі.
  • У травні 2019 року «Нептун» пройшов вогневі випробування. У листопаді Україна провела випробувальні стрільби ракети «Нептун» з радіусом до 280 км. У квітні «Нептун» під час випробувань вразив усі цілі в акваторії Чорного моря. Льотні випробування ракети «Нептун» пройшли у квітні цього року.