Єврокомісія продовжила заборону на експорт вакцин від коронавірусу за межі ЄС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Єврокомісія продовжила заборону на експорт вакцин від коронавірусу за межі ЄС

Tim Reckmann / Flickr

Європейський Союз продовжив заборону на експорт вакцин від коронавірусу в інші країни.

Про це повідомляє «Эхо Москвы».

Заборона діятиме до кінця червня. Вона повʼязана з постійними затримками у постачанні вакцин. При цьому в заяві Єврокомісії йдеться, що Європа залишається одним з провідних постачальників препаратів від коронавірусу в усьому світі. За шість тижнів було задоволено майже 250 заявок на експорт до 31 країни.

На початку року всі три компанії, які отримали дозвіл на використання своїх вакцин в ЄС, — Pfizer, AstraZeneca і Moderna — повідомили Брюссель, що не зможуть виконати свої контрактні зобовʼязання в першому кварталі. Єврокомісар Тьєррі Бретон визнав, що обіцянку вакцинувати 80% дорослих європейців до літа виконати буде складно.

  • 29 січня Єврокомісія оголосила про тимчасову заборону на експорт за межі ЄС вакцин від коронавірусу. Водночас там заявили, що це не торкнеться «зобовʼязань перед країнами з низьким і середнім рівнем доходів», зокрема в рамках ініціативи COVAX.
  • Пізніше Всесвітня організація охорони здоровʼя розкритикувала рішення Європейського Союзу про заборону на експорт вироблених в ЄС вакцин від коронавірусу, оскільки через це пандемія може затягнутися.