Єврокомісія заборонила вивозити вакцини від коронавірусу за межі ЄС без дозволу країн-членів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Єврокомісія заборонила вивозити вакцини від коронавірусу за межі ЄС без дозволу країн-членів

Japanexperterna.se / Flickr

Європейська комісія заборонила експорт вакцин від коронавірусу за межі Євросоюзу без дозволу країн-членів блоку.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що цей захід є тимчасовим, і додала, що ЄС «продовжить виконувати свої зобовʼязання перед країнами з низьким і середнім рівнем доходів».

Виконавчий віцепрезидент ЄК і комісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс заявив, що це обмеження стосуватиметься лише тих вакцин, про закупку яких були укладені контракти.

«Мета полягає в тому, щоб забезпечити прозорість виробництва вакцин в ЄС та їх експорту — ця прозорість відсутня і зараз має життєво важливе значення. Цей механізм міститиме широкий спектр винятків для повного виконання наших зобовʼязань з надання гуманітарної допомоги та захисту постачання вакцин, яких потребують країни, що беруть участь в ініціативі COVAX», — сказав Домбровскіс.

  • У розмові з президентом Володимиром Зеленським глава Єврокомісії заявила, що працює над забезпеченням вакциною всіх країн Євросоюзу та його сусідів.
  • Премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес у телефонній розмові із Зеленським пообіцяв посприяти отриманню вакцини від коронавірусу.