Іспанія пообіцяла допомогти Україні з вакциною від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Іспанія пообіцяла допомогти Україні з вакциною від коронавірусу

Tim Reckmann / Flickr

Премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв посприяти отриманню вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Санчес наголосив, що сприятиме Україні в отриманні вакцини як на рівні двосторонніх відносин, так і на рівні ЄС. Йдеться про препарати, які ліцензували західні країни.

Окрім цього, Зеленський додав, що Іспанія є для України одним з основних торговельних партнерів у Європейському Союзі та зберігає позицію найбільшого у Європі імпортера українських зернових. Тому Україна буде й надалі для неї надійним постачальником.

Нагадаємо, МОЗ планує розпочати вакцинацію українців від коронавірусу вже в лютому. За підрахунками відомства, в Україні першочергової вакцинації потребують приблизно 21 мільйон громадян. Національний план передбачає, що всіх українців прищеплять за державний рахунок. Також Міністерство уже розробило план вакцинації населення і визначило 9 груп ризику, люди з яких будуть вакциновані в першу чергу.

  • Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять за державний кошт. За підрахунками МОЗ, в Україні першочергової вакцинації потребують приблизно 21 мільйон громадян. Для цього необхідно 15,1 мільярда гривень.