НКРЕКП почала розслідування проти «Центренерго», ДТЕК та низки трейдерів через порушення на ринку електроенергії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
НКРЕКП почала розслідування проти «Центренерго», ДТЕК та низки трейдерів через порушення на ринку електроенергії

Max Bender / Unsplash

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) уперше розпочала розслідування щодо можливих зловживань на ринку електричної енергії.

Про це повідомили у пресслужбі регулятора.

«Ознаки порушень містяться в діях ПАТ «Центренерго», ПрАТ «Синтез Ойл», ТОВ «Юнайтед Енерджі», ДП «Гарантований покупець», ПрАТ «Укргідроенерго», ТОВ «Ютіліті Трейдінг», ТОВ «Нова енергетична компанія», АТ «ДТЕК Дніпроенерго», АТ «ДТЕК Західенерго» та ТОВ «ДТЕК Східенерго» за період з 1 до 31 грудня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення про розслідування було ухвалено після моніторингу поведінки учасників ринку, воно розпочнеться 29 березня.

  • Раніше журналісти проєкту «Схеми» заявляли, що повʼязані з олігархом Ігорем Коломойським компанії заробили за перше півріччя 2020 року понад 4 млрд гривень на продажу вугілля та газу державній компанії «Центренерго» за завищеними цінами.
  • Наприкінці травня голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявив, що компанію «Центренерго» повернули під контроль держави і призначили нового виконувача обовʼязків директора підприємства — Олександра Корчинського.