ЄС привітав запровадження Штатами санкцій проти Коломойського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ЄС привітав запровадження Штатами санкцій проти Коломойського

Ісаєв Сергій / УНІАН

Європейський Союз підтримує рішення США запровадити санкції щодо бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це заявив речник Євросоюзу із зовнішньополітичних питань Петер Стано у відповіді на запит Deutsche Welle.

«ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на вʼїзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадовця в українській владі», — зазначив Стано.

Речник ЄС також наголосив на важливості координації з США політики у питаннях, де наявні спільні інтереси. За словами Стано, під час останніх контактів між новою адміністрацією США та керівництвом Євросоюзу «ЄС і США наголосили на важливості тісної координації наших відповідних політик і заходів, зокрема, щодо Східної Європи». При цьому Стано вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, які мають стосунок до України, немає «критерію, який би дозволяв накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію».

  • 5 березня США запровадили санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через корупцію. Згідно з рішенням США, йому заборонений вʼїзд у країну. Такі ж обмеження запровадили проти членів його родини: дружини Ірини Коломойської, доньки Анжеліки Коломойської та сина Ізраїля Цві Коломойського.
  • Міністерство юстиції США також хоче конфіскувати у Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.
  • В Офісі президента Володимира Зеленського привітали санкції США проти Коломойського і подякували за підтримку на шляху боротьби із «системою, в якій домінують олігархи».