У порт Одеси увійшла група кораблів НАТО. З ВМС України пройдуть протимінні навчання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сьогодні, 10 березня, в порт Одеси зайшли кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Про це повідомляє Міноборони України.

Біля одного з причалів Одеського морвокзалу пришвартувалися турецький корабель забезпечення (флагман) Sokullu Mehmet Pasa, а також протимінні кораблі (тральщики) TCG Ayvalık (Туреччина), ESPS Tajo (Іспанія) і ROS Lupu Dinescu (Румунія).

Під час візиту між представниками НАТО і ВМС України пройдуть протокольні зустрічі, після яких кораблі вийдуть в Чорне море на навчання з українськими силами. Група кораблів буде відпрацьовувати виявлення і знищення мінних полів, створення мінних загороджень, а також патрулювати міжнародні води для покращення комунікації.

  • У Чорне море група SNMCMG2 увійшла 25 лютого. Вона братиме участь у навчаннях «Посейдон» із заходом у порти Констанци (Румунія) й Одеси.
  • У середині березня на полігоні «Опук» у Криму пройдуть командно-штабні навчання військ РФ із гвардійським десантно-штурмовим Кавказьким полком зі Ставрополя та гвардійським артилерійським полком з Анапи. Вони будуть відпрацьовувати висадку на берег і захоплення ключових точок. Україна у відповідь проведе свої навчання в цей же період — військові поблизу Криму відпрацьовуватимуть відбиття атак з повітря і моря.