Відповідь на маневри Росії. Українські десантники в березні проведуть навчання біля Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Командувач Операції обʼєднаних сил Сергій Наєв заявив, що в українські десантники в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з окупованим Кримом. Військові будуть відпрацьовувати відбиття атак з повітря і моря (морського узбережжя) на тлі військових маневрів військ Росії, які також заплановані на березень.

Про це повідомляє «Укрінформ».

У навчаннях братиме участь група військ, яка утримує позиції на південному напрямку. В ході тренувань підрозділи протиповітряної оборони відпрацюють знищення з повітря ворожого десанту на різних висотах і ділянках місцевості, а підрозділи десантників і резерви будуть відбивати висадку ворожих військ з кораблів.

Наєв зазначив, що військові значно поліпшили систему відеоспостереження за Кримом, а саперні підрозділи та загони загородження навчилися ефективно протистояти висадки з моря, в тому числі за рахунок мінування.

  • В середині березня на полігоні «Опук» в Криму пройдуть командно-штабні навчання військ РФ з гвардійським десантно-штурмовим Кавказьким полком із Ставрополя і гвардійським артилерійським полком з Анапи. Вони будуть відпрацьовувати висадку на берег і захоплення ключових точок.
  • У грудні 2020 року міністр оборони Андрій Таран заявив, що військові Росії в окупованому Криму ведуть підготовку до розміщення ядерної зброї. До цього президент РФ Путін підписав указ, який визначає умови, за яких Росія може застосовувати ядерну зброю.